Handbal

Welkom bij handbal op de worldOutgames 2013.
Schrijf je nu in en ontvang de laatste updates en informatie over je sport!
We hopen jullie allemaal te zien in Antwerpen!

August 2013 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Sat Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
Opening Ceremony X
Closing Ceremony X
Sport
Handbal X X X X X

Team Registraties

Gebruik dit excel formulier om jouw team te registreren. Volg de instructies in het document.

Download hier.

Type Toernooi

Voorrondes: poule systeem
Finale: eliminatie systeem

Categorieën en Indeling

Er wordt een mannen en vrouwen categorie voorzien. Mixed teams worden toegelaten en spelen in de mannencategorie. Een mixed team bevat minstens 3 vrouwen!

Indien je geen team hebt, kan je je ook individueel inschrijven. Wij zorgen dan dat je bij een team terecht kan op de dag zelf.

Verwacht aantal Deelnemers

350

Schema

Tijdsspanne: 5 dagen.

De poules bij de mannen worden gespeeld op maandag 5 en dinsdag 6 augustus. Elk team speelt 3 matchen in een poule van 4. Gebaseerd op de uitslagen, wordt een rangschikking opgemaakt. De top 2 van elke poule stoot door in het tornooi en zal de A-finale spelen. De laatste twee teams van elke poule spelen de B-finale.

De wedstrijden om de plaatsen worden op donderdag 8 en vrijdag 9 augustus gespeeld.

De vrouwencompetitie zal gespeeld worden op woensdag 7 augustus. Zij spelen in één grote poule, waar iedereen eenmaal tegen iedereen speelt. Op het einde van de dag zal een rangschikking opgemaakt worden op basis van de uitslagen.

Een gedetailleerd schema zal online komen van zodra we weten hoeveel teams zullen deelnemen aan de handbal competitie. Wij behouden het recht om het aantal speeldagen, teams per poule en tijdstippen te veranderen indien wij dit nodig achten voor een vlot verloop van het tornooi.

Condities van het evenement

- Mannen spelen 2×20′ met 10′ rust, vrouwen spelen 2×15′ met 5′ rust.

- Elk team zal minstens 3 wedstrijden kunnen spelen.

- Alle spelers moeten gepast indoorschoeisel dragen!

- Het is ten stelligste aan te raden dat elk team zijn eigen ballen meebrengt. Wij zullen enkele reserveballen voorzien, maar niet genoeg speelballen voor iedereen. Eigen opwarm- en speelballen zijn dus geen luxe.

- Een team bestaat uit minimum 7 en maximum 13 spelers.

- Water zal voorzien worden door de organisatie, maar andere dranken/eten moeten genuttigd worden in de cafetaria die aan de sporthal is gelegen.

Regels en Sancties worden toegepast volgens*

International Handball Federation (IHF)

U kan het reglement voor dit tornooi (en bijhorende namenlijst) hier downloaden: woga regels handbal en namenlijst tornooi

Locatie

Sporthal Sorghvliedt
Krijgsbaan 20
2660 Hoboken-Antwerpen

Openbaar vervoer

Deze locatie is te bereiken met het openbaar vervoer. Eenmaal de reistijden van de busmaatschappij De Lijn voor 2013 gekend zijn, zal deze informatie op onze website weergegeven worden.

Rolstoel Vriendelijk?

Nee.

Prijsuitreiking

Bronzen, zilveren en gouden medailles voor elke categorie.

Wat is handbal?

Als je niet van voetbal houdt, is handbal misschien wel jouw sport! In plaats van de voeten, worden de handen gebruikt om de bal de passen en zoveel mogelijk goals te scoren. Een goede conditie, sterke armen en een goeie mentaliteit zijn allemaal dingen die je nodig hebt om uit te blinken in deze snelle indoor sport. Zeer aantrekkelijk om naar te kijken, het zal zeker een topcompetitie worden op de worldOutgames!