Sportschieten

Welkom bij Sportschieten op de worldOutgames 2013.
Schrijf je nu in en ontvang de laatste updates en informatie over je sport!
We hopen jullie allemaal te zien in Antwerpen!

August 2013 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Sat Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
Opening Ceremony X
Closing Ceremony X
Sport
Sportschieten X X

Type Toernooi

Twee Olympische sportschietdisciplines met luchtgeweer en luchtpistool: individuele competitie in de voor- en finaleronden verspreid over 2 dagen. In de finaleronde zullen alleen de 8 beste schutters deelnemen. Een minimum van 2 partijen zal geschoten worden op MEYTON computers.

Voor degene die niet willen deelnemen aan de officiële competitie, zal er een niet officiële competitie gehouden worden tussen 2 landen op dezelfde tijd (2 dagen) met series van 20 schoten. Een minimum van 2 series zal geschoten worden op papieren doelwitten.

Categorieën en Indeling

Luchtgeweer mannen of luchtpistool mannen: 18-45 jaar & 46-99 jaar
Luchtgeweer vrouwen of luchtpistool vrouwen: 18-45 jaar & 46-99 jaar

Verwacht aantal Deelnemers

Er is een maximum van 40 atleten voor de individuele officiële competitie en 60 voor de onofficiële competitie.
Alle atleten moeten 18 jaar of ouder zijn en een geldig lidmaatschap van een officieel erkende sportschietclub hebben. Een bewijs van het lidmaatschap moet worden getoond bij de registratie op de locatie.

Condities van het Evenement

Deelnemers kunnen kiezen om te schieten in één of beide competities.
Een exact tijdschema met een exact aantal wedstrijden zal gemaakt worden voor het eind van juli 2013 en hangt af van het aantal deelnemers. Alle deelnemers moeten 30 minuten voor de start van hun serie aanwezig zijn op de locatie.
De eerste series zullen starten om 9:00 uur en eindigen rond 17:00. De finalerondes op dag 2 zullen gehouden worden rond 15:30.

Uitrusting
Standaard perslucht, veer geladen, CO2 geweren en pistolen overeenstemmend met ISSF regulaties. Kinetische energie van de diabolos moet onder de 7.5 Joules blijven.

Als de deelnemers extra materiaal (bv: beschermende bril, schoenen, broek, jas) wensen te gebruiken, moet dit materiaal in overeenstemming zijn met de ISSF regulaties.

Alle schieters hebben hun eigen uitrusting & luchtgeweer/-pistool mee. Deze wedstrijd is geen initiatie. Wegens strenge regulatie is wapen- en uitrusting opslag gedurende de nacht niet mogelijk.

Schema

Dag 1: 8 augustus 2013
Dag 2: 9 augustus 2013

Regels en Sancties worden toegepast volgens*

Sportschiet evenementen zullen gehouden worden volgens de regels van de International Shooting Sport Federation (ISSF)

Je kan de regels voor de competitie hier downloaden: woga regels sportschieten.

Hou er rekening mee dat sinds 1 januari 2013, de nieuwe regels van de ISSF gelden. De belangrijkste wijzigingen situeren zich in de matchtijden:
- 40 schoten: 15 minuten voorbereidingstijd + 60 minuten wedstrijdtijd;
- 60 schoten: 15 minuten voorbereidingstijd + 75 minuten wedstrijdtijd.

Lees voor de volledigheid zeker het nieuwe regelboek door, dat je via de link hierboven kan downloaden.

Locatie

Landelijk Trainingscentrum 1
Polderstraat 68, 2800 Mechelen.

Openbaar vervoer

Deze locatie is te bereiken met het openbaar vervoer. Eenmaal de reistijden van de busmaatschappij De Lijn voor 2013 gekend zijn, zal deze informatie op onze website weergegeven worden.

Rolstoel Vriendelijk?

Nee.

Prijsuitreiking

Bronzen, zilveren en gouden medailles voor elke categorie

Slotopmerkingen

Ingang tot het toernooi is vrij voor alle toeschouwers, onderworpen aan de beschikbare plaats en veiligheidsmaatregelen. De organisatie is niet verantwoordelijk voor ongelukken, verlies of gestolen goederen.

Als er te weinig aanmeldingen zijn bij een categorie kan de organisatie beslissen om de categorieën aan te passen.

Protest zal geschreven moeten worden aangegeven aan een officiële scheidsrechter. Dit kan alleen gebeuren op de dag van de competitie en binnen een half uur nadat het evenement heeft plaatsgevonden. In het geval van een geschil zal de eindbeslissing van de organisatie niet teruggetrokken worden.

Officiële scheidsrechters zullen aanwezig zijn gedurende de gehele competitie.

De wedstrijd zal georganiseerd worden door SPIRIT Shooting Team vzw met een speciale ondersteuning en officiële representatie van VSK – Vlaamse Schietsportkoepel (www.sportschieten.be)

Wat is Sportschieten

Sportschieten – een sport voor mensen met stille handen en een kalme geest. Hand-oog coördinatie is de sleutel, een hoge graad van concentratie is nodig om in de roos te schieten!