Voetbal

Welkom bij Voetbal op de worldOutgames 2013.
Schrijf je nu in en ontvang de laatste updates en informatie over je sport!
We hopen jullie allemaal te zien in Antwerpen!

August 2013 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Sat Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
Opening Ceremony X
Closing Ceremony X
Sport
Voetbal X X X X X

Team Registraties

Gebruik dit excel formulier om jouw team te registreren. Volg de instructies in het document.

Download hier.

Type Toernooi

Groepswedstrijden (voorrondes) met erna plaatsingsmatchen in een knock-out systeem.

Categorieën en Indeling

We voorzien een mannen en vrouwen divisie, met als categorieën een 1ste divisie en 2de divisie. Je kan je slecht in één divisie (ofwel mannen ofwel vrouwen) en in één categorie (ofwel beginner ofwel gevorderde) inschrijven.

Verwacht aantal Deelnemers

500

Schema

Tijdsspanne: 5 dagen.

De competitie zal plaatsvinden van maandag 5 augustus tot en met vrijdag 9 augustus.
Er zal elke dag vanaf 09u00 tot ongeveer 17u00 gespeeld worden. Een meer gedetailleerd schema is afhankelijk van het aantal teams en zal binnenkort volgen.

Condities van het evenement

- We proberen er voor te zorgen dat elk team minstens 5 wedstrijden kan spelen (4 wedstrijden in de voorronde en minstens 1 plaatsingswedstrijd).

- Je moet je eigen uitrusting zelf meebrengen. Opgelet: er is één speelveld met kunstgras. Zorg er zeker voor dat je schoeisel bij je hebt waarmee je hierop mag spelen. Is het schoeisel ongeschikt hiervoor, mag je hier onder geen enkele voorwaarde op spelen.

- Wij zullen enkele voetballen voorzien tijdens de opwarming en de wedstrijden, maar je mag zeker eigen voetballen ook meebrengen. Zorg er dan wel voor dat ze makkelijk herkenbaar zijn als je eigen voetballen.

- Mannen spelen 11-11, vrouwen spelen 7-7. De lengte van de wedstrijden is 2×30′ (10′ rust) voor de mannen, 2×20′ (10′ rust) voor de vrouwen.

- We zullen ook een 7-7 competitie houden voor de mannen. Dit zal een open competitie zijn (dus geen 1ste en 2de divisie onderverdeling) en zal enkel gehouden worden indien er zich minstens 6 teams voor inschrijven. De organisatie behoudt het recht om twee teams samen te voegen tot één normaal team of individuele spelers bij jouw team toe te voegen zodat er 11-11 gespeeld kan worden. De beslissing hierover hangt dus af van het effectieve aantal deelnemende ploegen en kan zelfs nog genomen worden op de dag zelf. We willen iedereen daarom voldoende op voorhan op de hoogte brengen van deze mogelijkheid!

Regels en Sancties worden toegepast volgens*

Er wordt gespeeld volgens de FIFA regels, met volgende uitzonderingen: regels voetbal woga and regels voor juwelen.

Locatie

Openluchtsportcentrum Rooi
Berchemstadionstraat 73
2600 Berchem-Antwerpen

Openbaar vervoer

Deze locatie is te bereiken met het openbaar vervoer. Eenmaal de reistijden van de busmaatschappij De Lijn voor 2013 gekend zijn, zal deze informatie op onze website weergegeven worden.

Rolstoel Vriendelijk?

Nee.

Prijsuitreiking

Bronzen, zilveren en gouden medaille voor elke divisie en elke categorie.

Wat is voetbal?

De populairste sport ter wereld is voetbal. Iedereen kent het, iedereen in elk land spelt het. Op een groot speelveld (ten minste 50m x 100m) met aan elke zijde een goal, moet je (door de regels correct toe te passen) proberen meer punten te scoren dan de tegenstander. Een goede conditie, een gevarieerde techniek en een stevig lichaam zijn noodzakelijk om deze sport te beoefenen. Zeker de moeite waard om te bekeken worden door elke (voetbal)fan en wees maar zeker: de emoties zullen hoog oplaaien op het veld tijdens de worldOutgames!