Wielrennen

Welkom bij Wielrennen op de worldOutgames 2013.
Schrijf je nu in en ontvang de laatste updates en informatie over je sport!
We hopen jullie allemaal te zien in Antwerpen!

August 2013

3 4 5 6 7 8 9 10 11
Sat Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
Opening Ceremony X
Closing Ceremony X
Sport
Cycling X

Type toernooi

- Wegwedstrijd: een gesloten omloop waarbij men verschillende rondes rijden. Degene die als eerste over de finish gaat is de winnaar van de wegwedstrijd.

Categorieën en indeling

Mannen:

- Wegwedstrijd: vijf maal wordt een toer van 13,7 kilometer gereden. Goed voor een totale afstand van 68,5 kilometer.

Vrouwen:

- Wegwedstrijd: drie toeren van 13,7 kilometer worden gereden, goed voor een afstand van 41,1 kilometer.

Categoriën en Indeling

Vrouwen en mannen competitie

Elke deelnemer is verplicht in het bezit te zijn van een licentie en deze ook te tonen bij het afhalen van het rugnummer. Deelnemers die dit niet hebben kunnen een dag-licentie kopen. Zonder licentie kan je in geen enkel van bovenstaande disciplines starten en dus niet deelnemen aan dit evenement.

Mannen en vrouwen zullen apart aan elke discipline deelnemen. Je kan je slechts voor één categorie registreren.

Verwacht aantal Deelnemers

150

Condities van het Evenement

De wegwedstrijd gaat door tijdens de Antwerpse Havenpijl, een wegwedstrijd 1.2 van de Union Cycliste Internationale (UCI). De profrenners starten om 13uur gevolgd door de deelnemers van de worldOutgames Antwerpen.

Dit evenement wordt op een gesloten omloop gereden. Dit zorgt voor een goed overzicht voor zowel deelnemers als toeschouwers waarbij de sfeer verzekerd is.

Elke deelnemer is verplicht een helm gedurende het volledige evenement te dragen en in het bezit te zijn van een licentie. Ben je al in het bezit van een licentie, vergewis jezelf ervan dat deze nog geldig is of internationaal van kracht is. Heb je geen licentie dan kan je een dag-licentie ter plaatse kopen.

Enkel koersfietsen zijn gedurende de wegwedstrijd toegelaten. Ligfietsen, mountainbikes, tijdritfietsen, triatlonsturen zijn niet toegelaten.

Huur een fiets

Er is nog steeds de optie om een fiets te huren. De prijs bedraagt € 45.00 voor één dag en je moet een waarborg betalen van € 325.00 dat je uiteraard na de race terugkrijgt. Beide betalingen gebeuren in de Academie van Merksem op 4 Augustus 2013.

Als je je voor de fietscompetitie op de worldOutgames registreert kan je de optie ‘rent a bike’ selecteren. Gelieve dan ook het formulier onderaan deze pagina in te vullen en te verzenden.

Belangrijk!

Je kan enkel deelnemen indien je in het bezit bent van een licentie.

- Atleten aangesloten bij een wielrenclub vragen toelating aan hun nationale wielrenfederatie om deel te nemen aan alle wielerwedstrijden waarvoor ze zich inschrijven op de worldOutgames Antwerpen. Bij het aanmelden bij de competities is het verplicht van je licentie aan de leden van de KBWB te tonen.

- Atleten die niet aangesloten zijn bij een wielerclub dienen bij de registratie aan te duiden dat ze geen licentiehouder zijn. Hierdoor zijn jullie verplicht om een dag-licentie te kopen per wielerwedstrijd waarvoor ze zich inschrijven. De kostprijs voor de dag-licentie bedraagt € 10.00

Zonder licentie kan je niet starten! Het betalen en overhandigen van deze dag-licentie gebeurd telkens op de dag en plaats van de wielerwedstrijd. Gelieve tijdens de registratie aan te duiden indien U aangesloten bent bij een nationale wielrenfederatie.

Schema

Tijdspanne: 1 dag

Zondag 4 augustus: 11u00: briefing

11u00 – 12u45: aanmelden, nummer ophalen, daglicentie betalen

13u15: start mannen & vrouwen

16u00: podium

Regels en Sancties worden toegepast volgens*

Union Cycliste Internationale (UCI)

Koninklijke Belgische Wielerbond (KBWB)

Locatie

- Wegwedstrijd: Acamedie Merksem Nieuwdreef – 2170 Merksem (Antwerpen)

- Aanmelden wegwedstrijd: «Academie Merksem» Nieuwdreef 135 – 2170 Merksem

Vervoer

Deze locatie is te bereiken met het openbaar vervoer. Eenmaal de reistijden van de busmaatschappij De Lijn voor 2013 gekend zijn, zal deze informatie op onze website weergegeven worden.

Rolstoel Vriendelijk?

Nee

Prijsuitreiking

Bronzen, zilveren en gouden medailles voor de eerste drie mannen en vrouwen. De podiumceremonie wordt voor de wegwedstrijd na de aankomst van de mannen voorzien (circa 16u00). De podiumceremonie voor de tijdrit en het criterium zal plaatsvinden kort na de laatste race.

Wat is Wielrennen

Wielrennen is in midden-Europa, en zeker in België, zeer populair en evolueert naar een mondiale sport. Tactiek, doorzettingsvermogen en uithouding zijn daarbij belangrijke factoren. Aangezien deze wedstrijd op een gesloten circuit gereden wordt, is deze wedstrijd door de toeschouwers goed te volgen. Sfeer verzekerd.